Wie sal jy vandag met kak wil gooi?

As ek nou kon kies – op hierdie oomblik – om iemand met kak te gooi, dan sal dit nou een van my kollegas wees!

Ek is nie een vir kantoor-politiek nie.  Ek het al geleer.  “Hear no evil… See no evil… Speak no evil…”  Ek sit in my yskoue kantoortjie, minding my own business… Ek is immers hier om ‘n inkomste te verdien. Ek is nie eers op die kantoor se WhatsApp-groep nie.  Maar dié fokken vroumens kom soek my op met die doel om kak te soek.

Die baas het al gesê dat ek haar maar moet verdra:  “Sy is kômmin, maar sy is ‘n harde werker…”  Nou, ok.  Ek kan nog die wit trompoppie-boots sluk wat sy so lief is om te dra.  Ek die loop-en-rokery.  Maar wee’jy!  Daai stemmetjie! Een van ons ouditeure het hoeka die ander dag gesê:  “Sy moet in ‘n take-away kêffie gaan werk sodat sy orders kan skree vir die lotte wat agter in die kombuis werk.  So ‘n vroumens is g’n goed vir die tipe besigheid wat julle doen nie.”

Maar nou raak die ding persoonlik…

Ek was al in die verlede kort-kort ingeroep vir ‘n vergadering wat sy aangevra het omdat sy voel daar is ‘n “kommunikasie gaping” tussen ons.  Nou, ek weet nie waar de moer sy uitval nie.  Ek hoef haar nie mee te deel as ek op verlof gaan of siek is nie.  Die bestuur kan dit mos doen?  Bloot oor die feit dat: 1) sy nie my werk doen as ek afwesig is nie (al doen ek altyd háár werk as sy af is) en 2) ek nie met die publiek werk nie.   Die laaste keer toe sy my weer aanval omdat “ons nie kommunikeer nie” toe trek my gat in ‘n krul.  “Lyk ek soos jou fokken man?  Want ek hóéf nie alles met jou te kommunikeer nie!  Hou op om my tyd te mors met hierde vergadering’tjies!”  En so staan haar bek al vir maande 15-bar gepomp.

So twee weke terug bel sy my na my kantoor toe terwyl my oupa by my sit en koffie drink.  “Girl, wat gebeur met jou oupa se eiendomme as hy doodgaan?”  Net so!  Jis en ek kry so grin op my gesig want hierdie bitch se kak is nou geboek en ek vra vir my oupa – met haar nog aan die anderkant van die lyn:  “Oupa, wat word van die gebou en die woonstelle as oupa doodgaan?”  Sy het haar gat afgeskrik want sy het nie geweet hy sit by my nie!  En my oupa nogals:  “We de bleddie-hel wil weet?  Dit het niks met niemand uit te waai nie!”

Kan jy dit glo?  Ek sweer, dit was vir my die laaste strooi…

 

8 thoughts on “Wie sal jy vandag met kak wil gooi?

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s