Tandartse

Daar is één ding wat ek in hierdie lewe soos die pes vermy en dit is ‘n tandarts.  Truce-Bob.  Ek sal nog elke dag vir ‘n papsmeer gaan, maar ek het ‘n vrees vir tandartse wat ek nie genoeg in woorde kan uitdruk nie!  Van kleins af al.

Gelukkig vir my, het ek (tot dusver) gesonde tande gehad – vir iemand wat net elke agt jaar tandarts toe gaan.  Seker maar daai klein wit pilletjies wat my ma my soos Canderell’s gevoer het toe ek klein was.  Fluoried of so iets.  Dit het gekom in so ‘n pienk botteltjie.  My verstandtande het ook nooit uitgekom nie, en gaan ook nie – daar is geen teken van hulle in my kaste nie.  Seker maar gedisintegreer met al die Coca-Cola wat ek so gesuip het vandat ek ‘n tietiebottel self kon vashou…

Ek het eenkeer ‘n tand abscess gehad en iets ysliks tekere gegaan.   En toe my ouma op my afkom toe skree sy:  “Dônner, hou net op!  Dit lyk of jy oppad is om ‘n os te kraam!”  en ek skree:  “Maar oumie dis p*@ssssssss seer!  Mieuwwwwwww…”  en sy antwoord:  “Terwyl daai tandarts aan jou bek werk moet hy sommer ‘n hand-vol peper daarin gooi!  Sies..!” Ou dokter Cartstens is daai oggend uit die kerkdiens ge-“page”  vir ‘n noodafspraak by sy spreekkamer.  Eers ‘n antibiotika en ‘n tydelike stopsel en (wat gevoel het soos) weke daarná, ‘n WORTELKANAAL.

My vrees vir tandartse het in daardie tyd net vererger.  Ek kan dit nie fokken vát nie – ‘n wortelkanaal.  As daai blessetse masjientjie so gaan:  Hieeeeeeennnnnnn-hiennnnnnnnnnnnnn-hiennnnnnnnnnnn dan wil ek ‘n fênsie tandarts-stoel tóé kak.  En daai reuk.  Ruik soos ‘n fokken abattoir! Die dooie gevoel aan jou mond ná die tyd.  Gewoonlik kry ek so jeuk-gevoel aan my wang maar as ek wil krap dan voel dit asof daar net ‘n gat sit.  Gewoonlik help dit dan as ek myself dan deur die gesig klap (amper soos die vrouens wat hul koppe so klap as hul hair-extensions begin jeuk).  Nou verbeel jou hoe iemand lyk wat haarself deur die gesig klap.  Ek onthou ons het die een middag gaan uiteet ná ‘n wortelkanaal en ek het pampoensop bestel (terwyl die drolle wat sáám met my was steak & chips bestel het).  Onbewus daarvan dat ek ‘n spektakel van myself maak, het die sop met elke happie by my ken afgedrup…  My bier het ek met ‘n strootjie gedrink.  Aan die einde van die aand het ek soos ‘n groot vuil baba gelyk wat té veel Stopane gevoer is.  Shit-faced, ek sê!

Ná my laaste wortelkanaal het die eerste cap uitgeval – wat maar gebeur so met die jare saam.  Hulle sit almal daar agter.  Drie van hulle.  Mens se “wilds-biltong-tanne”…  Ek besluit toe dat ek van nou af die goed gaan laat trek.  Ek sien nie meer kans vir die ge-hiennnnnnnnnnn-hiennnnnnnnnnn nie…  Dit is nou weer sulke tyd.  Ek het ‘n absess só mislik dat hy agter my oogbal sit.  Vieruur vanoggend toe staan ek maar op en maak vir die klomp by my werk Bolognese-muffins want soms, as dit kak gaan met jou, help dit so bietjie as mens iets goeds doen vir iemand anders.  Maar nee, dit is poep-seer.

Ek maak toe ‘n besluit wat só groot en braaf is dat ek eintlik eintlik moerse chuffed is met myself. Hierdie jaar is die jaar vir ‘n beautiful smile.  Ek gaan my vrees conquer!

  • Eerstens gaan ek later ‘n voorskrif haal vir antibiotika (en natuurlik pynmedikasie want my maag brand al van al die Compral’s) sodat ek van hierdie abscess ontslae kan raak.
  • Donderdag gaan ek van hierdie tand ontslae raak.
  • Ek gaan die tande laat regmaak wat skade gekry het met die Bulimia. Wat ek kan sien is dit vier tande wat werk nodig het.
  • Ek gaan vir my die kners-plaatjie maak wat ek al donkie-jare terug moes laat maak het.
  • Ek gaan skoonmaak.
  • Ek gaan witter laat maak.

Nou ja, wish me luck want ek is skeit-bang!

NS:  Waarom de-fok kry ons nie ook Novacaine by ons tandartse soos die Nemêrikaners nie? 

Tooth

7 thoughts on “Tandartse

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s