“Be-gone!”

Dit is vandag die 2de Oktober.  Wat beteken my maand-kennis wat ek vir my ma gewerk het, het verstryk.

Ek is vry!

Of is ek?

Om van ‘n Narsis onslae te raak, is nie maklik nie.

Twee weke terug toe vra sy my dat sy my wil sien in my kantoor.  Ek het myself gestaal want die Sielkundige het my mooi voorberei op alles wat nog gaan gebeur.  “Is reg so, maar as jy gaan skree gaan ek vir jou uitjaag.  Jy praat met my soos ‘n volwassene of ons praat nie”.  Let op hoe ek die woorde “jy” en “jou” gebruik.  Ek het eenvoudig geen respek meer vir haar nie.

Fokkit maar sy stap met ‘n riot in my kantoor in.  Haar gesig skoon skeefgetrek van woede.  “Wat het ek gedoen dat jy en jou oupa my so kruisig?  Ná alles wat ek vir jou gedoen het.  Jy weet, ek het met mense gepraat en hulle sê dat hulle nog nooit so iets beleef het nie.  Dat jou eie pa en jou eie kind jou so behandel.  Jy weet, as jou oupa eendag doodgaan dan gaan ek baie huil… want hy gaan nie hemel toe nie!”

En ek sit daar.  Met my “resting bitch face”, of soos die Sielkundige sê “grey rock” (jy wys geen emosie nie) en ek sê net (baie kalm, bygesê, want ek wou haar sommer ‘n taai klap gee):  “Want hulle het net jóú kant van die storie gehoor.  Hulle weet nie hoe jy óns misbruik het nie.  Hulle weet nie die emosionele kruk wat ons jare lank vir jou was nie.  Ma weet, ma se cute-geit werk net met party mense.  Vir my werk dit nie meer nie.  Jy kon nie eers fokken servette gekoop het vir ouma se begrafnis nie.  Jy wou nie eers haar klere gaan pak het nie, kwansuis omdat jy te hartseer was, maar ek weet waste vieslike goed jy van haar gesê het.  Hy het geteer op mense se simpatie.  Almal moet ALLES vir jou dônners doen.  Loop asseblief.”  Van daardie dag af loop ons verby mekaar sonder om mekaar te groet.  So nou en dan kry ek ‘n snotty nota van haar af.  Ek het haar nou al geblok op WhatsApp ook.

Hier is wat Ben Leichtling  sê hoe om die situasie aan te pak as jou ouer of familielid ‘n bully is.  Dit is ‘n realiteit en dit is ‘n bitter moeilike besluit:

4 thoughts on ““Be-gone!”

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Google photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s